неделя, 17 март 2013 г.

Отново на театър - Ричард III

(снимката е взета от блога на sekamo)













Този път е драма!
Да, не е комедия, но имаше моменти, в които се откъсна усмивка от устните ми....
Драма с елементи на усмивка.
Ричард III с манипулативност, хитрост и неприкрита откровеност постига своите цели, на всичкото отгоре те кара и да се смееш на злодеянията му. С леката си лудост и все едно раздвоение на личността си, те пленява да втренчиш поглед в него и да забравиш да следиш какво още се случва около него на сцената.
Актьорският състав огромен и много талантлив. Силно ми се открояваха няколко от тях, с дарбата си да влизат добре в различни роли и с мощните си  интересни гласове, но един в цялата картина бе № 1. В главната роля на Ричард III - наистина невероятният Стоян Радев. Заслужена награда ИКАР 2012 г. за него! 
Гледайки пиесата от първи ред в средата, бях почти на сцената, никога не съм била толкова близо и погълната от цялата обстановка осъзнах, че да си театрален актьор (най-вече) никак, ама никак не е лесно!!! А и Уилям Шекспир, никога не е бил лесен, нито за игра, нито за усвояване на творчеството му.
Дали актьорите дадоха всичко от себе си, това няма как да знам, но бяха много добри и ми харесаха. Постановката обаче, се оказа доста дълга, та макар и хубава, трудно задържа вниманието ми толкова дълго.

Не ме бива в "ревютата" за това, ето и още няколко мнения за пиесата -  в блога на Sekamo  и в страницата на theatre/art/bg!


Автор: Уилям Шекспир
Постановка: Пламен Марков
Сценография и костюми: Мира Каланова
Композитор: Калин Николов
Участват:  Стоян Радев, Михаил Мутафов, Пламен Димитров, Валентин Митев, Пламен Георгиев, Свилен Стоянов, Владислав Виолинов, Николай Божков, Благой Бойчев, Илиян Марков, Александър Андреев, Мария Гинкова, Веселина Михалкова, Биляна Стоева, Гергана Плетньова, Даниела Викторова, Димитър К. Димитров, Александър Александров, Савина Бързева, Мариела Станчева.

6 коментара:

  1. Поздравления за чудесното ревю! Радвам се, че спектакълът ти е харесал. Ще чакам отзиви за следващи постановки, които се случват на варненската сцена... а и не само :)

    ОтговорИзтриване
  2. Дано :) разтоварващо и много различно усещане носи ходенето на театър. И аз ще чакам от теб ;)))

    ОтговорИзтриване
  3. Първите редове в театъра са ми любими... особено, ако има някой бой и си казваш "Дали са го репетирали достатъчно, или ще отнеса нещо" :D

    Завиждам ти за динамичния театрален живот, Вио, страхотно е!

    ОтговорИзтриване
  4. Аз не бях стъпвала скоро в театър, но ми се отвори парашута за "Омайна нощ" и "Куклен дом".
    За втората постановка ми се прииска да врътна времето назад и да я гледам с Цветана Манева, но уви...счупи ми се машината и заседнах. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо "Омайна нощ" беше супер, много се смях на него! :))) Май не съм писала за него тук...

      Изтриване