петък, 8 март 2013 г.

И отидохме на театър...

Шести март, 21:50...Звъни ми телефона...

- Искаш ли да отидем на театър, много ще е готино... ще си направим подарък за празника!
- Искам, обичам ... обачееее, какво ще гледаме?
- Ами... "Гимнастика за бременни"! Ха!
- Каквооо? Гимнастика ли... за бременни ли...???! О, Ужас!
Та ние дори не сме бременни...! За какво ни е, бременните са... лудички?!
- Ще е готино, ще видиш, автор е Здрава Каменова!!!
- Е... добре!

след два дни...

И отидохме в... Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - Варна














И беше.... Прекрасно! И беше.... Интересно! И беше... Забавно! И беше... Смешно!
И ... Да, наистина! А аз рядко се смея...
И... не си мислете, че имаше само жени - напротив, имаше мъже с жени и дори имаше и сами мъже и мъже по двама!!! Честна скаутска!
Искам пак!!

Анонс:
" „Гимнастика за бременни” е забавна история за четири бременни, пощурели от хормоните жени. По нелепа случайност се оказва, че и четирите носят едно и също име – Мария, но те са крайно различни като характери. В спектакъла абсурдно смешното се преплита с чисто човешко отношение към съвременни проблеми, свързани с теми като любовта и самотата. Отклоненията, истерията и самоиронията са поставени в ситуации на трогателен копнеж за близост. Тъкмо този поглед към темата за бременността прави представлението изключително комуникативно и интригуващо, като провокира онази искрена и трогателна човечност" - "Днес +" и theatre.art.bg

Толкова съм радостна, че ме изненадаха така приятно!
Пак имаше бременни разбира се, и то 4-ри, пак бяха каквито са си бременните ... Но.... играта на актьорите беше - Невероятна, Атрактивна, Разчупена, Забавна, Динамична, Различна! Всеки един от персонажите завладяваше, всеки един те караше да се усмихнеш, всеки един те караше да се замислиш, всеки един беше различен!
Пяха, Танцуваха, Смяха се, Плакаха, Крещяха...
И дори... И дори те накараха да погледнеш с едни други очи на това чудо, което се случва с жената... Накараха те, да се замислиш и да си кажеш, че .... май, май....не е толкова лошо - да си жена, да си бременна, да си майка, да си .... - единствена и уникална - даряваща нов живот!

"Гимнастика за бременни" - следваща примиера 27-ми март.
автор: Здрава Каменова - актриса, режисьор, драматург
режисьор: Калин Ангелов
композитор: Мартин Каров
художник: Никола Налбантов
актьорите:  Милена Кънева, Биляна Стоева, Даниела Викторова, Веселина Михалкова, Теодор Папазов, Владислав Виолинов и Пламен Димитров.

3 коментара:

  1. Същата постановка се играе на сцената на НАТФИЗ от студенти от класа на проф. Пламен Марков, но така както си го описала, много ми се иска да гледам версията на Варненския театър, дано да имам този шанс някой ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Различно ще е. Дано да го представят също така забавно-приятно както варненския театър. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз само мога да се надявам отново да гостуват в София и да успея да го гледам, особено щом така примамливо и интересно го описваш :)

    ОтговорИзтриване