четвъртък, 9 май 2013 г.

Когато обичате някого, заведете го на театър...

7  май
Вечерта беше прохладна и освежена. Мирише на пролет и на зелено. 
Срещета ни е точно до нас и излизам с бърза крачка, защото не искам да закъснея. Настроението ми е 50 на 50 с надеждата да се подобри, все пак отиваме да гледаме комедия...
Залата бе пълна, а смехът в нея звучеше почти непрестанно. Всички около мен се тресяха от смях и от време на време сериозно се замислях дали някой няма да се изпусне на седалката си.
Дали представлението беше наистина смешно? О, да в това няма никакво съмнение!
Благодаря на момичето, което ми го препоръча! :)                                                  
                                                           
                                                          "Откачена Фамилия"

Гореща комедия от:  Рей Куни      
ДТ "Иван Димов"
постановка: Валентин Танев
превод: Матей Тодоров
сценография и костюми: Николай Нинов
С участието на: Мария Сапунджиева, Валентин Танев, Ева Тепавичарова, Мариус Донкин, Кирил Кавадарков, Анна Симова, Явор Костов



Анотация:
Всеки от нас има случайни срещи в интернет, нали? Понякога една такава среща във виртуалното пространство може да се окаже съдбоносна. В чата момче и момиче неочаквано откриват, че бащите им... ужасно много си приличат (се оказват един и същи човек, двуженец от 16 години) Двамата младежи се харесват и си уреждат среща, от която започват разминаванията, криениците, лъжите и небивалите ситуации, в които изпадат всички участници.
Това е началото на „Семейна лудница” . Следват куп комични ситуации, резултат от Голяма лъжа.  „Откачена фамилия” е комедия на ситуациите. Всичко това е пресъздадено по един лек, забавен и разтоварващ начин. Предизвикващ много смях в залата!
Разбира се, накрая се оказва, че жените са знаели от самото начало за измяната на своя съпруг, но са искали да видят как общият им мъж се поти докато се чуди каква по-голяма лъжа да измисли за да се покрие... ( безуспешно! )
Наричат Рей Куни  „Кралят на комедията”. Автор е на повече от 70 пиеси, които се играят с успех в цял свят. През 2005 г. получава Орден на Кралство Великобритания – признателност за работата му като драматург.

Актьорите се раздадоха на цената по всичко си личеше, че и те се забавляват, като на моменти не можеха да прикрият напиращите усмивки породени от комичния текст и ситуациите в които изпадаха. А Мария Сапунджиева е кралица - една от най-добрите комедийни актриси, които съм гледала неведнъж на сцена. Неповторима! Макар и с дребничък ръст, заемаше цялата сцена с майсторството си.

P.S Когато обичате някого... Когато този човек е в беда, а вие не можете да му помогнете, защото всичко в този момент зависи от по-висша сила... 
Тогава просто бъдете до него. Мислено или физически.Четете му от любима книга... Заведете го на театър на някоя комедия... Предложете му забавен филм... Напишете му стихотворение... Подарете огромен букет от най-красивите цветя...
Пуснете му нежна песен... Прегърнете го!
И помолете тихичко Вселената да му помогне и да му даде сила!
С обич за: Д-р А.Д.

2 коментара: