вторник, 30 април 2013 г.

Романтично-документален филм: ( Rules of Single Life ) 2011

"Правилата на Ергенския Живот" ( Rules of Single Life ) 2011Невероятно добро попадение е този филм. Искрен и неподправен!
Поредният български филм, излязъл на голям екран година след представянето му по фестивали у нас, е смесица от игрално кино и документално риалити - в копродукция с Финландия
Именно в скандинавската държава е снимана голяма част от "Правилата на ергенския живот”, разказващ за четирима приятели - емигранти, които търсят истинската любов в странство.
Миналата година филмът на реж. Тонислав Христов, който е и негов главен герой, спечели наградата на публиката на София филм фест, а престижното издание за кино "Варайъти” пише: "До болка познатият сюжет... получава свеж прилив на енергия в заразително забавния интимен филм на Тонислав Христов.”

"Правилата на ергенския живот” е модерна смесица от игрално, документално кино и риалити, в което режисьорът снима себе си и трима свои приятели. На прага на трийсетте всеки вече е преживял любовно разочарование, но заедно те се опитват да намерят верния ключ, който ще им отвори вратата към истинската любов... Романтичната "драмедия” поглежда и към темата за емигрантството - героите от години живеят в Хелзинки, където се опитват да срещнат своя "неясен обект на желанието”. В историята има любов, тъга и малко мъжки сълзи, уроци по танци и бадминтон, фитнес и спийд дейтинг, но най-вече оптимизъм и истински забавни моменти.
Самият Тонислав, който в началото на филма се развежда с финландската си съпруга, в края на историята отново намира любовта. След годините на емиграция днес режисьорът се е завърнал за малко в България със съпругата си Андреа, също участничка във филма.

Лентата вече е зрителски хит във Финландия, където се разпространява по кината от миналата година. Продуценти са Каарле Ахо ("Мейкинг мувис”) и Мартичка Божилова ("Агитпроп"), а композитор - Петър Дундаков.
Тв премиера - БНТ1, 6 май 2013 г., 20,45 ч.

(инфо от http://bulevard.bg/ )

Няма коментари:

Публикуване на коментар