събота, 7 ноември 2009 г.

Почти Рамен

Моят вариянт на Рамен :)













Продукти: (могат да са по ваш вкус,каквото имате в хладилника)
*Спагети от най-тънките
*пилешко месо
*броколи
*рачешки ролца
*микс от подправки

За маринатата: (аз използвах)
*соев сос
*скилидки чесън
*горчица
*вино
*капки лимон

Сварих спагетите в повечко вода с микса от подправки,за да има сос (бульон)
междувременно мариновах месото с това което ми хрумна. Скилидките чесън на много ситно, соевия сос, горчица малко и винцето на татко за ей така :)а и капка две лимон.
След това го запържих, но то по-скоро се свари :) имаше и сос което си е бонус!
Броколите на пара и сме готови да сядаме. Сипвате спагетите малко от бульона им, слагате парченцата месо, малко от техния сос също, броколите, и който иска рачешко ролце, на мен лично не ми хареса идеята с него.
Всичко става много бързо.
Приятен апетит :P

А иначе, ето го и Оригинала:
Продукти:
40 г фиде рамен
15 г печурки
10 г моркови
10 г спанак
15 г тиквички
10 г маринован бамбук
15 г праз, само бялото

за бульона:
200 г силен месен бульон, без сол и други подправки
15 г соев сос
10 г мирин
няколко капки сусамово олио

Приготвяне:
Зеленчуците и гъбите се нарязват така, че да е удобно да се хващат с пръчици.
Бульонът се кипва, в него се слагат фидето и морковите и се вари 5 мин
След това се добавят гъбите и маринования бамбук, а след минута - празът, тиквичката и спанакът.
Вари се още 1-2 мин, подправя се със соев сос, мирин и сусамово олио.
В готовата супа може да се добавят и други съставки, като нарязан омлет, или пилешко филе.

има 4 различни вида супи с рамен:

tonkotsu - бяла, млечна супа, типична за южна Япония. бульонът се приготва от свински кокали (варят се между 4 и 8 ч.)

shoyu - на основата на пилешки бульон със соев сос

miso - на основата на 1 oт горните 2 упоменати бульона с паста от мисо

shio - бистра супа, солена често сервирана с масло или царевица.

4 коментара:

  1. Мерси че си сложила рецептата тука! ще е полезна на мн хора.На мен адски много ми се яде рамен, а никога не съм опитвала. Нямам търпение да опитам, защото ми изглежда интересно, ама къде мога да намеря ресторант, в който да се продава.

    ОтговорИзтриване
  2. За ресторант не знам, но изобщо не е сложна, би могла да си я направиш :) Така или иначе чисто оригиналната рецепта няма да опиташ, така че ако сам си сготвиш даже е по-сладко. Зависи разбира се до колко обичаш да правиш такива неща :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Здрасти! Пак съм аз.Да се надяваме, че ще стане нщ, въпреки че не съм спец по готвенето.:):)8)3)Х)Ще пробвам и ще пиша ако има някакви резултати.Целувки!!!

    ОтговорИзтриване
  4. О, непременно пиши да разбера. Но пак казвам, лесно е , така че дерзай. Поздрави, само те моля напиши си поне името :)

    ОтговорИзтриване