понеделник, 28 май 2012 г.

Накратко за: Jameson Empire - Done in 60 Seconds

За феновете на киното! За феновете на късометража! За феновете на римейка!
За тези, които искат да се забавляват!
Jameson Empire - Done in 60 Seconds.














Накратко:
Обичате даден филм или пък го мразите... ?? 
В конкурса "Done in 60 seconds", вие можете да заснемете филм - римейк. Условието е, да бъде разказан в рамките на 60-сет секуди. Камерата е ваша, сценарият е ваш, свободата да бъде игрален или рисуван, също. Идеята е, че дефакто всеки може да направи филм и да се получи доста добре, а и най-вече да се забавлява. А дали журито ще позне по кой филм е римейка ви? 
Един вид късометражно кино, но използвате вече утвърдил се пълнометражен филм. Подобно на трейлър, на реклама или клип. В толкова кратко време, абсолютно може да се покаже и изкаже достатъчно, стига да сте си избрали подходящ за идеята сюжет. Началото започва във Великобритания от списание "Empire (film) magazine", което предоставя тази възможност на любителите на киното, забавлението и креативността. От няколко години и България взема участие и то на доста добро ниво. Първо представяте заснетото пред българско жури, след това ако ви изберат, стягате багажа и заминавате за Лондон, където да представите творението си и пред английското висше жури. Ако харесат идеята ви, отивате на награждаването, което сбира в себе си филмите-участници от цял свят... След това, всичко зависи от таланта и  късмета ви.
Повече информация може да научите от "Webcafe" - тук и тук или от любимото ми късно шоу на "Денис и приятели". За съжаление, конкурса за тази година мина! Церемонията бе на 23 март, а наградата грабна продукцията от Казакстан. Да им е честита! Но ... следващата година може да стигнем по-нагоре от Топ 5, като върха да покори някой смел и талантлив българин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар