четвъртък, 19 април 2012 г.

Захари Карабашлиев с нова книга - "Симетрия"

Захари Карабашлиев












Усмихвам се! В главата ми изкача спомен, колко много се вълнувах, когато за първи път се срещнах и запознах официално с него. Мисля, че минаха вече три години от тогава, но случката си остава все така ярка в съзнанието ми. Видях го отдалече да минава покрай офиса ми, докато тягостно се точеше поредният горещ работен августовски ден. Захвърлих всичко на работа и хукнах през улицата, определено падна голямо тичане докато го настигна, а след това... Топли прегръдки и целувки. Той е един красив човек, сърдечен, обикновено-необикновен. Толкова харизматичен и естествен, с малки дяволчета скрити в погледа му. Такива са и разказите му, с лек нюанс на драма и красива литературна измислица, облечена в сурова реалност.

Симетрия






















Сърцето ми заби лудо веднага, щом видях и прочетох че, любимият ми български писател е издал нова книга - "Симетрия", от кога чакахме... Точно в този миг едно прекрасно вълшебно "врабче" ми се обади по телефона да ми каже, че се намира в книжарница и е видяло книгата, в един глас казахме: "Взимай/м я". Сега нямам търпение да стигне до мен, сигурна съм, че разказите в нея ще ми харесат, защото страшно много ми допада стила на писане на Захари... Книгите му са като любим десерт, който не искате да свършва. Искате да четете още и още... а защо не и още малко.

4 коментара:

  1. Много хубаво си го написала, усетих го по-лично, защото споделяш моите мисли и чувства към този любим автор :) "Симетрия" си я подарих за Коледа, а по-късно зарибих и майка към творчеството на Захари и сега тя е не по-малко запленена по книгите му от мен. Мога само да ти пожелая приятно четене, сигурна съм, че няма да останеш разочарована и от това му творение :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти sekamo :) Аз как съм пропуснала книгата не знам, видях я чак сега, а тя излязла в края на 2011г. Важното е, че скоро ще е в ръцете ми, нямам търпение!

    ОтговорИзтриване
  3. Определено се долавя трепета, с който си го написала! Тук вече съм сигурен, че тази книга ще ти хареса.

    ОтговорИзтриване
  4. Вече я държа в ръце и потръпвам от удоволствие :))))) Ще си я чета като деликатес.

    ОтговорИзтриване