вторник, 23 ноември 2010 г.

Достоевски

"Из Престъпление и наказание"
by Фёдор Миха́йлович Достое́вский





















"... И ще стигнеш до такава граница, която, ако не прекрачиш - ще бъдеш нещастен, а ако прекрачиш - може би ще бъдеш още по-нещастен..."

4 коментара:

  1. Толкова много истина в толкова малко думи с толкова много неизвестни. Такъв е самият живот.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Вярно е, но човек е длъжен да опитва, ако е дълбоко убеден в себе си, че си заслужава риска да загуби всичко! Докато диша и сърцето бие в гърдите е длъжен да опитва... Все нещо ще се случи - ще разбие стената или главата си, но нещо ще се случи. И тук се сещам още един цитат: "Всичко е в ръцете на човека
    и всичко му се изплъзва изпод носа единствено само от страх!" Страх!
    Поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Да, страхът е най-големият ни враг, но в същото време ни е и стимул - да се борим с него. Така растем. Във всеки един период от живота си човек се страхува от нещо. Когато е бил малък, не го е било страх да търси смисъла на живота, дори не е съзнавал, че има такова нещо като "смисъл на живота". Сега, когато е пораснал, не го е страх да търси, а го е ужасява да не би да не го намери... (оф, много нещо исках да кажа, ама малко се получи манджа с грозде :) )

    ОтговорИзтриване
  4. :)Мисля че, разбирам какво имаш предвид!
    Дам, почти всеки в различен етап от развитието си търси този така наречен смисъл на живота... Но в последно време ми бръмва една мисъл в главата " за какво ни е да го търсим този "смисъл на живота"? Толкова велики и не до там писатели, поети, музиканти го търсят и възпяват и описват това търсене, но за какво ни е всъщност то? Раздвоена съм! :)

    ОтговорИзтриване