четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Мечтаните палачинки

Вечерта заспах в едно - гладно за палачинки настроение. Състояние, в което, хем ти се ядът страшно много, хем ти се спи и мързи двойно повече. Тъй, като за мен сънят е по-важен понякога дори и от яденето, си казах, че на сутринта, като стана вече сигурно няма да ми се ядът и се отдадох на сън. Събудих се обаче в същото гладно за палачинки настроение!
Не ми се ядяха от нашите палачинки, исках американски тип палачинки - меки и пухкави, като дунапрен! Пуснах си една от любимите ми групи Faith No More 
(имат страхотен нов албум меджу другото) и затърсих рецепти в Гугъл! Харесах си една рецепта, чиито продукти ми звучаха приемливо, за количеството, което исках да направя - около 12-15 на брой и ..... не мога да не споделя това вкусно състояние. 
За всеки, който понякога сънува палачинки!

Американски Палачинки

200 мл. прясно мляко
2 яйца
2 с.л. разтопено краве масло
150 гр. брашно
10 гр (или 1 пакетче) бакпулвер
2-3 с.л. захар (може и пудра захар)
щипка сол (морска, хималайска, каквато имате)

Аз обаче реших да си приготвя отделно малко сушени боровинки,
които нарязах на много ситно и 2-3 лъжици какао - като тези две съставки щях да ги сложа към края на сместа, когато остане за 4-5 палачинки, просто да опитам как ще е.

Така: Смесете и разбийте с тел  в купа - млякото, яйцата и разтопеното масло.
Отделно смесете - брашното, бакпулвера, солта и захарта и ги разбъркайте.
След това съберете всички продукти заедно и разбъркайте внимателно до усвояване на всички съставки.

























Загрейте незалепващ тиган на котлона на максимална темп. (9 е при мен)  и капнете 1-2 капки олио, намалете малко температурата (аз намалих на 6 ) и с малко черпаче изсипете от сместа, като сами си решите с какъв диаметър да е, около 9-10 см. От бакпулвера този тип палачинки се надуват и стават обемни. Дръжте от едната страна палачинката за около 2 мин. може би или докато станат балончета на повърхността, надигнете единя край за да видите дали е готово - трябва да е със златист цвят (не кафяв, а златист) и обърнете от другата страна отново за около 2 мин или просто трябва да се следи да е до златисто! На всяка нова палачинка капвайте по 2 капки олио в тигана, а котлона дръжте на по-слабото ( на 6) за да не изгарят бързо. Целта на палачинките е да станах пухкави и мекички.

Докато се приготвяха на някои от палачинките отгоре сложих ситно нарязаните сушени боровинки, а други ги оставих без нищо - оригиналните. Като остана малко количество от сместа в купата сложих и 3-те супени лъжици какао - така имах три вида палачинки.

Тези палачинки са невероятно вкусни гарнирани с мед и круши!
(или разбира се с каквото имате и/или обичате.)
























Ето така изглеждат готови 3-те вида палачинки преди да изчезнат :)
Приятен апетит и ако ги направите, дано ви харесат!

3 коментара:

  1. Ела вкъщи да ми ги направиш... моля... гуш ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :D Внимавай, какво си пожелаваш ;) хахах утре гуш на живо!

      Изтриване
  2. BetMGM Casino App and Android Download for Android & iPhone
    You can't download the BetMGM Android mobile app. The BetMGM 평택 출장마사지 mobile app 대전광역 출장안마 is available 보령 출장샵 for you 김해 출장안마 to use 광주 출장샵 for all types of banking and banking transactions. BetMGM

    ОтговорИзтриване