сряда, 5 ноември 2014 г.

Вдъхновение - направи си сам

Дълго време нямах никакво вдъхновение, никаква сърбяща ръцете идея, никакво желание за правене на нещо. НО с отрязването на косата :) май ми се появи този сърбел за "направи си сам". Онзи ден обикаляйки по handmade магазинчета в търсене на по-оригинален подарък, се ядосах колко скъпи са повечето предлагани "ръчно изработени" нещица!!

И тогава....

Се сетих за идеята на Lulu и показаните в нейния блог страхотни чудатости - как лесно можем да си направим и сами. Изпълних стъпка по стъпка прочетеното (+ че си купих и прежда и копчета) и реших да опитам. И както казват - едното доведе до другото ;) родиха се още и още идеи, които се надявам скоро да успея да осъществя. А като за начало...
Трябват ни:
 • Бои за светъл текстил  (аз открих две марки - Marabu и Javana) реших да взема втората (лилаво и тюркоаз-синьо) следващият път ще взема Marabu тъй като после сметнах, че тя ще ми излезе по- евтино.
 • Текстилна торба за пазарене за многократна употреба 
 • Декоративни копчета (които още не съм измислила как и дали да ги сложа)
Първите три асортимента търсете в магазин Слънчоглед
 • Плод за шаблон - ябълка и круша
 • Ютия 
 • Вестници, хартия, картон (което си изберете) за да се сложи в торбата да не се отбележи от обратната страна отпечатъка с боя. 
За боята, която взех аз, момичето в магазина ми каза, че след като се нанесе и изсъхне, трябва да се мине отгоре с гореща ютия (?!) за да се запечата боята.Това при Лулу обаче не го прочетох.
Буквите, които изрязах от картоф, които щях да ползвам за шаблон бяха пълен провал, така че не влязаха в употреба - е, човек се учи! :))

И започнах плескането...
Супер забавно!
В главата ми и в блога на Lulu изглеждаха доста по-добре от това, което в действителност се получи при мен, но като за първи опит съм сравнително доволна.
Вече знам защо "ръчно изработените" неща са скъпи, скъпи са защото и материалите никак не са евтини!!!

Ето ги трите торби, ще им зашия и по някое копченце за разкош! Едната торба дори вече подарих и бе използвана по предназначение :))). Очакват ме още. С преждата започнах шал, който също ще е за подарък, но този път за мъж, след това ще оплета и още (дай Боже). Като за начало шалове, пък се надявам и да кача стъпало нагоре в плетивата и да започна и по-сложни неща..

Чувството да твориш - е страхотно!

П.с. Благодаря на ябълката и крушата, които дадоха "живота си" за декорацията на тези торби. :)

4 коментара:

 1. Колко свежо се е получило :D

  Харесва ми да те виждам и чувам толкова ентусиазирана и вдъхновена, Вио ;)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. С ръчичките на Мая ще стане още по-свежо ;))))!
   Да и на мен ми харесва да се чувствам така - жива!

   Изтриване