вторник, 27 март 2012 г.

Синьото момиче

amazing art by ~Aaron Jasinski~




















Момичето със синя коса, с посинели устни...
Удавилото се във синята вода на сините очи
на студения капитан на синия кораб...
Някой помни ли това синьо момиче?
Момичето, което шептеше сини мечти
на синьото небе - индигово.
Сияещо в синьо сияние,
на синия фон на Лунното море.
Синьо-черно...
Някой помни ли това синьо момиче?
Не! Защото не само синьото е цвят...

5 коментара:

  1. Хей, аз чак сега наваксах пропуснатото от разглеждането на блоговете ти, ти наистина си поетеса и писателка :) това синьо момиче има ли общо със синия човек? не се сърди, че толкова отлагам прочитането на дългите неща (в мини-драскотините), а точно те май са най-интересни, радвам се, че ще ги прочета, не се шашкай от новото ми име и снимка, току що (преди пет минути) си ги сложих, нали ме познаваш, поне бегло ;)



    :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ах ах ти... :) Гъделичкаш нарциса в мен с тези думи :) То е от раздвоението на личността ми, едната в мен може би може да пише, ама другата не :)))) Благодаря ти много!!! Както бях споменала при теб, смятах да пиша разказ за "Синия човек", но той така и не се осъществи, нещо ми секна музата, но се родиха тези няколко думи за "Синьото момиче", така че има общо да. :) Новото ти име страшно ми харесва, много е забавно и оригинално, но си прав поизненадах се в началото като го прочетох хаха.

    ОтговорИзтриване
  3. Хахаха, това име е само временно /гледай как си издавам плановете заради теб :)/ надявам се, че не съм секнал аз музата ти за синия човек с моя коментар тогава, въпреки, че си знам, че съм аз :(, не трябва да се връзваш на коментарите в собствения ми блог, там играя или поне доскоро играех, прекалено много роли, които ми тежаха и на мен. така че спокойно можеш да си напишеш разказа, както си го чувствала тогава :) ми хубаво пишеш да, няма лошо да те похвали човек, аз например нещо не успях да хвана музата за други творения досега :)

    ОтговорИзтриване
  4. :) Съжалявам ако ще те разочаровам 'боровинке ескимосова' (а на мен така да ми хареса името, ех), но не е свързано с теб или с коментара ти. Просто разни идеи идват и си отиват, това е :) ако някоя е по упорита се превръща в нещо, другите... в нищо. В началото може да е забавно и интересно да се играят някакви роли, но неминуемо идва момент, в който всеки се уморява и играчи и изиграни...

    ОтговорИзтриване