четвъртък, 26 януари 2012 г.

Лига на разказвачите

"Лигата на разказвачите" главните заподозрени за това са писателите и журналисти, подкрепени от Bushmills, двамата така наречени Bushmills Brothers - Богдан Русев и Радослав Парушев .


























Миналата седмица на 20.01 лигата за първи път бяха на гости във Варна в клуб Vintage 33, (едно много добро място, в което се случват интересни неща!) където ги посрещнахме с голям интерес и нескрито любопитство в очите.
Идеята беше ясна. Задава се тема на вечерта, в нашия случей темата беше: " Последен шанс..." всеки от присъстващите има възможността и свободата ако желае да разкаже своя история пред публиката, преживяна или измислена няма значение, в рамките на 5-ет минути, както се казва - "микрофона е ваш"! Има разбира се квалифицирано жури, което излъчва победител, човекът успял най-вълнуващо и прецизно да подреди думите и историята си. Той печели 100 лв награда и още една възможност за някой да спечели, това е "любимецът на публиката" - всеки пуска името на този, чиято история най-много го е грабнала, в прозрачен съд определен за тази цел. Победителя на публиката печели бутилка от легендарното ирландско уиски Bushmills.
Беше забавно и интересно, идеята като цяло ми хареса! Имаше много добри истории и не чак толкова, но смятам всички присъстващи се забавлявахме и провокирахме въображението си.
Bushmills Brothers Добре дошли сте отново!

7 коментара:

  1. :) аз предпочетох само да слушам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Идеята е супер!Интересно,няма ли подобно предизвикателство и във виртуалното пространство.Започвам прогресивно да затъпявам...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) с твоите красоти...затъпяване, едва ли би могло да се получи, макар и да нямат общо с писане и истории, Мария. Прекрасни са! А иначе нещо подобно като идея може и да има някъде... но друго е когато гледаш и слушаш човека който разказва историята. Много хубаво и различно е.
      Поздрави.

      Изтриване
  3. аз също много бих искала да присъствам, ако има пак Лига на разказвачите във Варна, но как да разбера кога точно ще идват тук?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз лично разбрах от безплатния културен гайд - Програмата Варна но предполагам и от други места може да се научи. :)

      Изтриване