четвъртък, 5 януари 2012 г.

Ким Хюн Хий - Сълзите на моята душа

Kim Hyun Hee - The Tears of My Soul
Северна Корея, една мистика за мен. Страна тъй интересна, тъй брутална, тъй недокосната от запада. Страна на строга дисциплина и болезнен комунистически режим...
За нечовешки огромната разлика между едната и другата Корея - Северна и Южна!
За сълзите на Северна Корея - изплакани от едно момиче.














По действителен случей.
Ким Хюн Хий е родена на 27 януари 1962г. Осъдена на смърт през 1989г. за деянието си - поставяне на взривно устройство в полет N:858 на Корейските авиолинии, отговорна за смъртта на 115 души. Тя бива помилвана от президента. Днес Ким живее в Южна Корея и помага на пострадалите от цунамито през март 2011г. в Япония .
резюме:
(На 15 години Ким е вече девойка с изявена интелигентност, отличен успех и многообещаващ вид на голяма хубавица. Но се оказва, че съчетанието на ум с красота се цени не само от мъжете, а и от севернокорейските тайни служби. Техните служители подбират най-личните момичета, отделят ги от семействата им, дресират ги в пълен отказ от личен живот и безотказна вярност към режима на Ким Ир Сен, научават ги на чужди езици и бойни изкуства и ги превръщат в ударния отряд от жени-яничари на корейския шпионаж.
Необикновеният ум и красота на Ким стават фатални за нея. Тя попада в лагер за терористи и бива избрана да взриви южнокорейски самолет, точно преди Олимпиадата в Сеул. Но сблъсъкът с вдовиците и сирачетата на 115-те работници, които е убила, отваря очите й за истината.)

4 коментара:

  1. Ама ти май наистина си я прочела, мернах я на масата в хола, но мислих че е на майка....

    ОтговорИзтриване
  2. Продават ли я някъде? Сега я открих само в един сайт за употребявани книги... ще взема да си я поръчам, ако не я открия никъде.

    ОтговорИзтриване
  3. Да сис, наистина я чета :D и много ми харесва.
    Плами, най-вероятно на старо ще я откриеш, но е страшно интересна мисля, за който се интересува от подобни неща разбира се. Научих доста невероятни неща, просто четеш и ... и не можеш да повярваш, че това нещо наистина се е случвало и дори още се случва... Нечовешко е!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще да е интересна интерпетация на женската мисъл - според резюмето. Дали само на мен от мъжката част на човечеството не ми звучи толкова интригуващо? :P

    ОтговорИзтриване